Välkomna att anmäla dig till Tävlingsfunktionärsutbildning i Sandared söndag 24 april!

Hej alla simmarföräldrar!

Den 24 april kl 9:00-ca 15:00 så arrangerar SK70 en funktionärsutbildning i Sandared. Utbildningen hålls av Fredrico Hernandez från S02. Det bjuds på fika och lättare lunch under utbildningen. Hoppas att du kan hänga på!

Vi vill gärna att alla tävlingssimmare har minst en förälder som är utbildad funktionär. Dels för att klara av att arrangera de tävlingar vi har varje år som utgör en stor del av klubbens inkomster, dels för att man får en bättre förståelse för sitt barns idrott och därmed bättre kan stötta sina barn.

För er som har barn som är 13 år eller äldre finns det ytterligare en anledning och det är att på de tävlingar som samarrangeras av Västsvenska simförbundet (VSSF), som UGP, SUM-SIM region och DM/JDM, så måste alla deltagande klubbar ställa upp med funktionärer. Antalet baseras på hur många starter varje klubb har och ställer vi inte upp med det antal som krävs kan VSSF neka oss att delta. För att få det att fungera så behöver simmare som deltar i dessa tävlingar ha en anhörig som kan ställa upp som funktionär ett pass.

Alla kan bli funktionärer, man behöver inte ha några förkunskaper om simning, det enda kravet är att man fyllt 16 år. Man blir funktionär steg 1 efter en kursdag och 2 praktikpass där ni går tillsammans med erfarna funktionärer på tävling. Steg 1-funktionärer får kontrollera start, vändning och ta tid. För övriga funktioner behöver man ytterligare utbildning. När man lärt sig simreglerna blir det också enklare att förstå och diskutera med era barn om de kanske blivit diskade på någon tävling. Det är också ett utmärkt sätt att lära känna de andra föräldrarna i föreningen och ta del av gemenskapen!

Ni anmäler er till Elin på  kansli@sk70.se  så snart som möjligt. För att kunna göra anmälan behöver Elin ert personnummer och adress. Meddela även ev specialkost.  Kan ni inte den 24/4 men vill gå utbildningen vid ett annat tillfälle så gör gärna en intresseanmälan så att vi vet om det finns ett underlag för att ordna en utbildning till.

Deltagare från andra klubbar än SK70 kan anmäla sig via denna länk↵

Har  ni några frågor så kontakta Ulrica på funktionar@sk70.se eller Elin på kansli@sk70.se.

Med vänlig hälsning

Ulrica Emanuelsson
Funktionärsansvarig SK70