Stora bassängen

LEKFULL SIMINLÄRNING OCH RÖRELSEGLÄDJE

När barnen kan simma 10m i lilla bassängen och är så trygga att de kan ta steget till Stora Bassängen tränar vi mer på själva simtekniken. Dykövningar, andningsteknik och livräddning är exempel på fokusområden i stora bassängen.

PINGVINEN:

För att börja i Pingvinen skall barnen kunna simma 10m valfritt simsätt i lilla bassängen. Barnet bekantar sig med den nya bassängen och de nya förutsättningarna som den innebär. Framförallt är ryggsim och crawl i fokus, där barnet lär sig behärska simsätten på ett enklare sätt. Bröstsim introduceras i denna grupp. Lektionen hålls på grunda delen av stora bassängen.

Simmärken vi tar i denna grupp: Pingvinen Guld och simsättsmärke Fjäril, Ryggsim, Bröstsim och Crawl. (Simsättsmärkena är ej krav)

FISKEN:

För att börja i Fisken skall barnen kunna simma 10m i magläge och 10m i ryggläge i djupa bassängen och våga hoppa i från kanten på stora bassängens grunda del. När man uppnått målen för Pingvinen-gruppen är det dags för lite längre sträckor. I Fisken lär sig barnet bl.a. att simma 25m och 50m. Vi tränar även på att dyka från kanten i den djupa delen av stora bassängen.

Simmärken vi tar i denna grupp: Fisken Silver, Fisken Guld, Järnmärket och simsättsmärke Fjäril, Ryggsim, Bröstsim och Crawl. (Simsättsmärkena är ej krav)

HAJEN:

För att börja i Hajen skall barnen kunna simma 50m och våga dyka. När man klarat Hajen anses barnet vara simkunnig. Då har man bl.a. visat övergripande kunskap inom Bad- och Båtvett, på ett obehindrat sätt kan ta sig genom vattnet samt tagit Vattenprovet.

Simmärken vi tar i denna grupp: Hajen Brons, Hajen Silver, Hajen Guld, Vattenprovet och och simsättsmärke Fjäril, Ryggsim, Bröstsim och Crawl. (Simsättsmärkena är ej krav)

MEDLEY (se även separat flik):

För att börja i Medley skall barnen kunna simma 200m valfritt simsätt i stora bassängen varav 50m på rygg och våga dyka. Denna grupp är till för mer simkunniga barn. Förbättrad teknik och vändningar i de olika simsätten är exempel på fokusområden i Medley. Terminen avslutas med en uppvisning i tävlingsform för alla i Medley- och Teknik-grupperna.

Simmärken vi tar i denna grupp: Bronsmärket, Simborgarmärket, Silvermärket (ej krav) och simsättsmärke Fjäril, Ryggsim, Bröstsim och Crawl. (Simsättsmärkena är ej krav)

TEKNIK (se även separat flik):

Efter MEDLEY har vi en grupp som heter TEKNIK. Det är en övergångsgrupp från simskola till tävlingsgrupp. För info om TEKNIK-gruppen tryck HÄR↵. Ledarna för Medley och Teknik gör en bedömning efter varje termin vilka barn i MEDLEY som är redo att flyttas upp till TEKNIK.