Covid-19 och vår verksamhet – Uppdaterad 2020-04-03

SK70 fortsätter följa Folkhälsomyndighetens ↵ råd och bedriver verksamhet i simhallen tills vi får nya direktiv. För att minska smittspridning informerar vi er medlemmar om nedan punkter.

Vi vill att så få personer som möjligt skall samlas samtidigt i simhallen. Vi önskar att endast en förälder per barn följer med till simhallen. Vi önskar även att syskon som inte deltar i simskolan i möjligaste mån stannar hemma.

Har du möjlighet var utomhus, ta en promenad eller en joggingrund under tiden ditt barn deltar i vår simskola istället för att stanna kvar inne i simhallen. Eller köp en kaffe i vårt fik och njut av den ute i friska luften.

Sandareds Simhall vill informera om att de följer Folkhälsomyndighetens råd och har stängt av varannan dusch och tagit bort ett bord i entré för att simhallens besökare skall hålla avstånd. Om ni har möjlighet duscha hellre hemma efter simningen.

Våra ledare i simskolan har blivit informerade om att undvika övningar med närkontakt t. ex. ringlekar där man håller varandra i hand.

Vi önskar även påminna om Folkhälsomyndighetens generella råd för idrott och träning:

”Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. (…) Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.”

Vänligen meddela oss om du eller ditt barn ej kan delta i vår verksamhet via fliken Kalender i SportAdmin MedlemsApp eller per mail. När det gäller A-, B-, C- och D-gruppen se huvudtränarens mail om frånvaroanmälan.

Ingen simskola måndag 6 april, lördag 11 april, söndag 12 april och måndag 13 april pga Påsklov. Tävlingsgrupperna får info om träning på Påsklovet av sina respektive tränare.

Mvh Simklubben 1970

Nu hjälps vi åt alla och gör vad vi kan för att inte sprida smitta!
 
Än så länge pågår simträningarna/simskolan som vanligt hos oss men vi kommer att följa rekommendationerna som ges från Folkhälsomyndigheten, och blir det någon förändring så kommer info att skickas ut till alla. Läs mer hos Folkhälsomyndigheten ↵
 
Stanna hemma och avstå från träning om du eller ditt barn känner sig sjuk eller krasslig, tänk på din egen och andras hälsa.
 
Allmänna riktlinjer till våra medlemmar för att hålla virussjukdomar borta, rekommenderas:
 
1. Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten och peta dig inte i ansiktet.
2. Hosta och nys i armvecket.
3. Dela INTE vattenflaska.
4. Om du känner dig krasslig, gå hem och ta hand om dig.
 
Mvh Simklubben 1970