Medley- & Teknik-grupperna

Dessa grupper är vårt steg mellan ren simskola och ren tävlingsgrupp. För att börja i Medley skall barnen kunna simma 200 m valfritt simsätt i stora bassängen varav 50 m på rygg och våga dyka från startpallen. Grupperna är till för de mer simkunniga barnen. Förbättrad teknik och vändningar i de olika simsätten är exempel på fokusområden. Grupperna kommer under terminen få chans att prova på att öva på tävlingsmoment och även ta olika simmärken på sin Märkestagningsdag. Terminen avslutas med Medley- & Teknik-avslutning i tävlingsform där alla deltagare får medaljer! Träningstiden innehåller uppvärmning på land och simning. Alla träningspass sker i Sandareds simhall.


Medley nybörjare

Främst för de simmare som klarat Hajen-gruppen och är nya i Medley.

Tränar en dag per vecka.

Finns oftast både på lördagar och söndagar.


Medley fortsättning

Främst för de simmare som gått minst en termin i Medley nybörjare.

Tränar en dag per vecka.

Finns oftast endast på lördagar.


Medley avancerad

Främst för de simmare som gått fler än två terminer i Medley.

Tränar en dag per vecka.

Finns oftast endast på lördagar.


Teknik-gruppen

Tränar två dagar per vecka.

Tränar både lördag och måndag.


Vid funderingar eller frågor kontakta i första hand våra Dagsansvarig ledare i simhallen eller klubbens kansli.

ANMÄLAN:

Man kan inte själv anmäla till dessa grupper. Efter terminsavslutning placeras alla som rekommenderas dessa grupper i dem och får info om det. Inför varje ny termin får alla som rekommenderas dessa grupper ett mail från oss via SportAdmin med erbjudande om plats och via det mailet tackar man ja eller nej till platsen.

Nya medlemmar som vill anmäla sig till dessa grupper måste kontakta vårt kansli då nya medlemmar på denna nivå måste provsimma för att vi skall se vilken grupp de passar bäst i. Det är dock begränsat antal platser i grupperna.